گفت و گو با یکی از کارکنان بازنشسته آریاساسول

  • مدیر وبسایت
  • پائیز 1402

سال های کار مداوم و سخت تمام می شود و همه ما وارد دوران میان سالی می شویم. دورانی که بیش از هر زمانی نیاز به آرامش و همراهی با خانواده داریم و به همین دلیل است که سالیان زیادی با کار سخت تلاش می کنیم روزگار بازنشستگی خوبی برای خودمان آماده کنیم. حسن خداکرمی ، از جمله نیروهای قدیمی و با سابقه آریاساسول است که حالا دوران آرام بازنشستگی خود را در کنار خانواده و با اموری متفاوت می گذراند. 

او از سال 85 وارد شرکت پلیمر آریاساسول شده و در واحد کنترل کیفیت مشغول به کار بوده و در سال 1397 هم بازنشسته شده است. خداکرمی درباره نحوه ورودش به آریاساسول گفت: حدود چهار سال قبل از ورود به آریاساسول در اولین پالایشگاه گازی فازهای 2 و 3 پارس جنوبی به عنوان پیمانکار با شرکت توتال همکاری داشتم. در آنجا هم به عنوان سوپروایزر آزمایشگاه در پالایشگاه گازی فعال بودم. در سال 85 با دیدن آگاهی استخدام آریاساسول برای واحد کنترل کیفیت و آزمایشگاه آن اعلام آمادگی کردم و بعد از موفقیت در تست و مصاحبه به عنوان سرپرست آزمایشگاه به کار دعوت شدم. 

او که دارای مدرک کارشناسی شیمی کاربردی و کارشناسی ارشد شیمی تجزیه از دانشگاه شهید بهشتی است ، درباره دوران بازنشستگی خود گفت: از زمان بازنشستگی دیگر در حوزه کاری صنعت پتروشیمی نبوده ام  و کاملا عامدانه می خواستم از این فضا فاصله بگیرم و زمان بیشتری را در کنار خانواده باشم. البته در حال حاضر پیشنهادهایی برای کار در این حوزه دارم اما کارهای شخصی ام وقت زیادی را لازم دارد. 

راه اندازی گلخانه 

خداکرمی با بیان اینکه یک سال اول بعد از بازنشستگی مشغول هیچ کاری نبودم و فقط کارهای شخصی نیمه تمامم را دنبال و پیگیری کردم، افزود: سال ها دنبال این بودم که برخی کارها را انجام دهم و بالاخره در سال 98 و 99 این فرصت فراهم شد و همزمان در یک کار مشارکتی یک گلخانه را راه اندازی کردیم که در سال 1401 پس از پیگیری فراوان به بهره برداری رسید. البته این کار گرفتاری و شرایط کاری سختی دارد و ما با توجه به شرایط اقتصادی کشور و موانعی که بر سر راه تولید وجود دارد ، هر روز با مشکلاتی مواجه هستیم. 

خداکرمی تصریح کرد: ما سالهای فعالیت با بسیاری از موضوعات مرتبط با تولید کاری نداشتیم ، اما وقتی خودمان کار تولیدی را شروع کرده و سرمایه گذاری می کنیم ، ریسک سرمایه گذاری و مشکلات پیش روی آن استرس و فشار کاری زیادی به همراه دارد. 

این عضو بازنشسته خانواده آریاساسول به همراهی همسر و دو فرزند پسر خود هم اشاره کرد و گفت: همسرم بازنشسته آموزش و پرورش است و در بسیاری از کارها با من همراهی داشته و دغدغه این روزهای هر دو ما سروسامان گرفتن و ازدواج فرزندانمان است. بیشتر روزها با کارهای مربوط به گلخانه سرگرم هستیم اما برای یک روز در هفته با گروه کوچک کوهنوردی که داریم به کوه های تهران و اطراف آن می رویم. 

تجربیات آریاساسول

او به تجربیاتی که در مدت حضور در آریاساسول داشته اشاره کرد و گفت: من تقریبا در دوره میان سالی وارد آریاساسول شدم در حالی که اکثر نیروهای جذب شده جوان تر از من بودند و ما دغدغه های متفاوتی داشتیم. در حالی که آنها به دنبال یک شغل مطمئن و ازدواج بودند ، دغدغه من آینده فرزندان و دوری از خانواده و موضوعات دیگر بود. البته من هیچ گاه خانواده را به منطقه نیاوردم چون آن زمان شرایط زندگی مناسبی نداشت و این دوری از خانواده اذیت کننده بود. 

خداکرمی در ادامه افزود: کار در آریاساسول و شغلی که داشتم رضایت بخش بود اما در همه این سالها مهمترین دغدغه من فاصله و دوری از خانواده بود و من بزرگ شدن بچه هایم را ندیدم. در همه این سالها هم تا جایی که دخالت در زندگی کسی نبود به جوان ترها می گفتم" حالا که امکانات زندگی در عسلویه نسبت به قبل بهتر شده ، خانواده را به این منطقه بیاورند تا در کنار هم زندگی کنند."

 

همه تلاش ما برای خانواده است 

خداکرمی افزود: امروز همین توصیه را به کارکنان دارم چون می دانم عوارض دوری از خانواده چقدر زیاد است و هیچ چیز مهمتر از خانواده در زندگی وجود ندارد. همه پول و درآمد و موقعیت شغلی که در این سالها برای آنها تلاش کرده ایم برای خانواده است. افراد بزرگتر ممکن است با شرایط زندگی کنار بیایند اما بچه ها و زندگی آنها فرق دارد. 

این بازنشسته آریاساسول با اشاره به محیط کاری خود در آریاساسول که مثل بسیاری از محیط های کاری دیگر روزهای سخت و پرتنش و روزهای شاد و آرام زیادی داشته است ، افزود: در ده سال اول مسئول آزمایشگاه و در دو سال آخر مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه بودم ، محیط کاری خوبی داشتیم. ابتدا جمعیت نفرات آزمایشگاه 57 نفر بود اما به مرور کم شد و تاجایی که می دانم این عدد کمتر هم شده است. 

وی با بیان اینکه با برخی از همکاران قدیمی هنوز در ارتباط است ، افزود: آریاساسول شرکت خاص و پیشرویی در منطقه بود و بارها در بیرون از شرکت درباره موفقیت و پیشرو بودن این شرکت صحبت بود و از اینکه سال ها در آن کار کرده ام  به خود می بالم. در این سال ها بسیاری از شرکت ها سعی کردند شبیه آریاساسول باشند اما نتوانستند و این شرکت چه از نظر روند تولید و توسعه و چه از نظر توجه به کارکنان موفق بوده است. 

این بازنشسته آریاساسول گفت: داشتن فضای بین المللی شرایطی را برای شرکت فراهم کرده بود که تجربه های خاصی برای کارکنان فراهم شود که در سایر شرکت ها وجود نداشت. عموم شرکت ها با شرکت های خارجی در ارتباط نبودند و این فضای بین المللی برای همه ما آموزنده بود. من از قبل هم با توتال کار کرده بودم اما شرایط آریاساسول فرصت های خوبی برای یادگیری و تجربه را فراهم کرد. 

 

آموزش و توسعه دانش کارکنان سرلوحه آریاساسول

آریاساسول از همان ابتدا تا امروز به آموزش و توسعه دانش و مهارت کارکنان خود توجه زیادی داشته است و این ویژگی به اثربخشی توسعه انسانی کمک زیادی کرده است. بخش آموزش در شرکت یکی از فعال ترین بخش ها بوده و به همین دلیل بسیاری از مدیران امروز از بدنه این شرکت بالا آمده اند. مدیرانی مثل آقای اسماعیلی نیروهای با لیاقت و شایسته ای بودند که از همان دهه 80 کارشان را از مراحل ابتدایی شروع کردند و امروز مسئولیت مجتمع یا واحد های دیگر را دارند.

خداکرمی بازنشسته ها را هم جزئی از نیروهای آریاساسول برشمرد که ارتباط و ثبت تجربیات آنها می تواند برای شرکت مفید باشد و افزود: این ارتباط نوعی دلخوشی برای بازنشسته ها به همراه خواهد داشت. 

وی افزود: چه بخواهیم و چه نخواهیم جمعیت بازنشسته های شرکت به زودی بیشتر می‌شود و می دانم که بسیاری از آنها نگران دوران بازنشستگی و جدا شدن از شرکت هستند و دوست دارند این ارتباط برقرار بماند. 

او در ادامه یک پیشنهاد برای برگزاری جشن یا دورهمی های سالانه و همچنین تشکیل کانون بازنشستگان را مطرح کرد و گفت: بازنشستگان می توانند خودشان این کانون را به شکل غیر انتفاعی تشکیل دهند و شرکت هم در راستای مسئولیت اجتماعی خود از این کانون حمایت کند.

ارسال نظر :